Wat weegt een kanaalplaat?

Technische productinformatie kanaalplaatvloer

K150-8 K260-5
Breedte (min. pasplaatbreedte) 1200 (240) mm 1200 (370) mm
Lengte* (max. pasplaatlengte) ca. 6,0 (5,0) m ca. 12,0 (9,3) m
Massa (incl. voegvulling) 249 kg/m² 379 kg/m²
Voegvulling 4,4 l/m¹ 7,2 l/m¹

Welke kanaalplaatvloer?

Kanaalplaten zijn vooral geschikt voor projecten waarbij grote overspanningen of hoge belastingen aan de orde zijn. Diktes van kanaalplaten variëren van 135-500 mm, breedtes 600 of 1200 mm en lengtes van 5 tot 18 m (afhankelijk van de dikte); er komt meestal een 50 mm dekvloer op de kanaalplaatvloer.

Wat zijn Stortstroken?

Bij wanden waarop aan twee zijden een vloerplaten op liggen (op consoles aan de bovenzijde) ontstaat hier automatisch ruimte voor een gewa- pende stortstrook. Deze stortstroken versterken de vloerschijf.

Hoeveel weegt een Breedplaatvloer?

Het standaardgewicht van de platen is ca. 125 kg/m2 bij een dikte van 5 cm.

Wat kan een Kanaalplaatvloer per m2?

De kosten

Soort vloer Gemiddelde prijs per m2 inclusief btw
Breedplaatvloer met druklaag van 200 mm €125 – €155
Kanaalplaatvloer 280 mm dik €87 – €90
Kanaalplaatvloer 300 mm dik €90 – €93
Kanaalplaatvloer 320 mm dik €93 – €95

Wat is het verschil tussen een Appartementenvloer en een kanaalplaatvloer?

De Appartementenvloer is een innovatie op gebied van kanaalplaatvloeren. Dit speciaal voor de appartementenbouw ontwikkelde vloersysteem verenigt alle voordelen van bouwen met kanaalplaatvloeren met de unieke mogelijkheid om rioleringsbuizen, ventilatie- en andere leidingen in de vloer op te kunnen nemen.

Is kanaalplaatvloer gewapend?

De kanaalplaatvloer is altijd gewapend. Dit betekent dat er staal door het beton loopt om de vloerplaat de verstevigen. Dit staal kan voorgespannen of juist niet-voorgespannen zijn.

Hoe herken je een kanaalplaatvloer?

Een kanaalplaatvloer is eveneens een prefab vloer die gemaakt is van beton. Het verschil met een breedplaatvloer is dat in de kanaalplaatvloer holle kanalen zijn aangebracht. Hierdoor zijn de platen lichter dan bij een breedplaatvloer, zonder veel draagkracht te verliezen.

Waar is een kanaalplaatvloer van gemaakt?

Een kanaalplaatvloer is net als een breedplaatvloer een prefab vloer gemaakt van beton. De niet-voorgespannen en de voorgespannen kanaalplaatvloer voor verdiepings- en dakvloeren wordt zowel in de woning- als utiliteitsbouw toegepast.

Hoe leg je een Kanaalplaatvloer?

Opslag kanaalplaatvloeren Indien tussenopslag beslist noodzakelijk is, moeten de elementen vlak en vrij van de ondergrond worden gestapeld, zodanig dat er geen beschadigingen kunnen ontstaan. De plaats van de ondersteuningen dient bij tussenopslag gelijk te zijn aan die op de auto.

Hoe dik is een Ribcassettevloer?

Een Ribcassettevloer kent vele toepassingen als begane grondvloer. Een ribcassettevloer bestaat uit geprefabriceerde vloerelementen met twee betonnen ribben en daarop de spiegel….Afmetingen.

Plaatbreedte 2400, 1200 en 900 mm
Plaatdikte 350 mm
Plaatlengtes Max. 6500 mm (afhankelijk van de belastingen)