Wat is een semi orthopedische schoen?

Semi-orthopedische Schoenen – ook wel B-schoenen – zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. Op aanwijzing van de orthopedisch adviseur worden de voor u noodzakelijke aanpassingen al in de fabriek aangebracht.

Waarom orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn schoenen die speciaal ontworpen zijn om de voet extra te ondersteunen. Daarnaast zullen ze ook gelijk steun bieden aan de knieën, heupen, rug, schouders en nek. Dit verklaard waarom ouderen vaker de steun van orthopedisch schoeisel nodig hebben dan jonge mensen.

Wat zijn OSB schoenen?

Orthopedische Schoenen Type B (OSB) zijn in veel opzichten gelijk aan de schoenen die u in de reguliere schoenenwinkel vindt. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor een op maat gemaakt voetbed (steunzool) en is het mogelijk de schoenen te voorzien van een kunstmatige afwikkeling en hakverhoging.

Wat is een orthopedische zool?

Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw confectieschoenen kunt dragen. Ze bieden ondersteuning aan de voeten en aan de voetbogen. Steunzolen worden ook wel voetzolen, inlegzolen en correctiezolen genoemd.

Wat is een Confectieschoen?

Soms bent u voor uw voetprobleem niet voldoende geholpen met een goede confectieschoen. U heeft dan klachten waar de “gewone” schoenen onvoldoende oplossing bieden. Deze Orthopedische Aanpassing Aan een Confectieschoen -in de vaktermen OVAC genoemd- wordt gedaan aan de binnenkant van de schoen, of aan de hak of zool.

Hoe lang gaan orthopedische schoenen mee?

In uw polisvoorwaarden vindt u de periode waarna u een nieuw paar schoenen vergoed krijgt. Voor orthopedische schoenen adviseren wij u om elke 1,5 jaar een nieuw paar schoenen te laten maken, voor semi-orthopedische schoenen elke 15 maanden.

Wie regelt aangepaste schoenen?

Wanneer krijgt u een vergoeding? Voor orthopedische schoenen hebt u een verwijzing nodig van een medisch specialist. Voor semi-orthopedische schoenen is een verwijzing van uw huisarts voldoende.

Hoeveel paar orthopedische schoenen?

Hoeveel paar orthopedische schoenen mag ik bestellen? Om te beginnen 1 paar. Voor mensen ouder dan 16 jaar geldt: bent u tevreden over het eerste paar, dan mag u na 3 maanden een reservepaar (ook wel wisselpaar genoemd) bestellen.

Hoe noem je iemand die steunzolen maakt?

Letterlijk betekent podotherapie dan ook voettherapie. Een podotherapeut of podoloog is iemand die gespecialiseerd is het onderzoeken en behandelen van, u raadt het al, voeten.

Wat betekent OVAC?

Orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC)