Wat is de cataloguswaarde van de auto?

De catalogusprijs is de officiële nieuwprijs van de (bestel)auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven.

Is cataloguswaarde hetzelfde als nieuwprijs?

De cataloguswaarde is de officiële nieuwprijs van een auto die geldt op de datum dat de RDW het kenteken deel 1 afgeeft. Deze netto waarde is inclusief: btw.

Wat is de nieuwwaarde van een auto?

De nieuwwaarde van de auto is de waarde van het voertuig toen deze op kenteken gesteld werd. Dit is de verkoopprijs inclusief BTW, Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) en accessoires die voor de auto te naam wordt gesteld zijn aangebracht.

Is BPM hetzelfde als dagwaarde?

Het verschil zit hem in de BPM die als aanschafwaarde bij een nieuwe auto van toepassing is. Bovendien geldt dat je naast BPM voor een nieuwe auto of importauto ook btw betaalt. Bij de dagwaarde in Nederland is de betaalde BPM verdisconteerd in de prijs van een occasion.

Wat is de fiscale waarde van een auto?

De fiscale waarde betekent de officiële nieuwprijs incl. het btw percentage en de BPM, maar ook incl. de accessoires die zijn aangebracht af-fabriek of door de importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet.

Wat betekent nieuwprijs fiscaal?

De fiscale waarde van uw leaseauto is gebaseerd op de cataloguswaarde. Dit is de nieuwprijs van de auto (plus accessoires*) inclusief btw en BPM. Voor auto’s met een tenaamstelling vanaf 1 juli 2006 is de fiscale waarde de catalogusprijs inclusief af-fabriek gemonteerde opties.

Wat is de Nettocatalogusprijs?

De netto catalogusprijs of netto cataloguswaarde van een auto is de catalogusprijs zonder omzetbelasting (BTW) inclusief alle extra opties, accessoires en bijzondere uitvoeringen welke door de fabrikant zijn aangebracht.

Waaruit bestaat de cataloguswaarde van een auto?

De cataloguswaarde is de prijs die u betaalt voor de nieuwe auto, inclusief BTW, BPM en accessoires. Als kenteken deel 1 wordt afgegeven, heeft uw auto op dat moment de cataloguswaarde.

Hoeveel BPM op auto?

Het bpm-tarief voor een personenauto is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Voor een bestelauto, kampeerauto of motor is het bpm-tarief een percentage van de nettocatalogusprijs. Bij een gebruikt motorrijtuig kunt u kiezen voor het actuele of het historische tarief.

Wat is de BPM waarde?

BPM staat voor Belasting voor Personenauto’s en Motorrijtuigen. BPM wordt eenmalig geheven voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt. Het is dus eigenlijk een aanschafbelasting. De BPM wordt met name bepaald op basis van CO2-uitstoot.

Wat is fiscale prijs?

Fiscale waarde betekent letterlijk waarde voor de Belastingdienst. In het geval van een leaseauto is dit dus de waarde van de auto waar je belasting over moet betalen. De fiscale waarde is altijd inclusief btw en bpm (Belasting die je moet betalen bij de aanschaf van een auto).