Waar staat het KEMA keurmerk voor?

KEMA = kema werd in 1927 in Arnhem gevestigd als keuringsinstituut voor de Nederlandse elektriciteitssector. kema staat voor N.V. KEMA-KEUR = kema-KEUR is een keurmerk voor de veiligheid van elektrische apparaten.

Wat is KEMA net?

KEMA Labs is een wereldwijd opererend adviesbureau op het gebied van energie. KEMA werd in 1927 in Arnhem opgericht als de N.V. In 2011 is KEMA door het Noorse bureau Det Norske Veritas (DNV) overgenomen. Op 30 december 2019 is het eigendom van KEMA B.V.

Waarom koop je apparaten met het Cebec teken op?

Het merkteken van SGS CEBEC garandeert de naleving van de strengste internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen, waarbij ook de kwaliteit van uw productieprocessen wordt gecontroleerd.

Is Cebec verplicht?

Een Cebec of ander keurmerk is niet verplicht maar het geeft de fabrikant de zekerheid dat het product aan de normen voldoet. Het op Europese markt brengen van materialen die niet conform de Europese normen zijn is verboden, zelf als je ze gratis weggeeft.

Waar kun je een keurmerk vinden?

Keurmerken herken je aan een logo op de verpakking. Keurmerken moeten voldoen aan bepaalde eisen. Deze zijn per keurmerk verschillend. Er zijn keurmerken die voldoen aan eisen voor duurzaamheid, voor herkomst en kwaliteit en voor gezondheid.

Wat is DEKRA?

Het Europese bedrijf DEKRA is opgericht in Berlijn, Duitsland, in 1925 als Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Duitse inspectie instelling op het gebied van motorvoertuigen).

Wat betekent de afkorting CEBEC?

CEBEC is een Belgisch keurmerk voor elektrische laagspanningsapparatuur (tot 1200 volt). Het geeft aan dat voldaan wordt aan de voor zulke apparatuur geldende regels van de Europese Unie (onder andere het Low Voltage Directive).

Wat is de afkorting van CEBEC?

kwaliteitsmerk van overeenkomstigheid met Belg. normen (NBN) op het gebied van de elektrotechniek. Het CEBEC-merk wordt toegekend door het Belgisch Elektrotechnisch Comité (BEC) naproeven uitgevoerd door het Centraal Laboratorium voor Elektriciteit, gevestigd te Sint-Genesius Rode.

Welke twee keurmerken scoren het beste op milieu?

Dit zijn de 11 meest betrouwbare duurzame keurmerken

  • #2 Demeter. Demeter.
  • #3 Eko. EKO.
  • #5 On the way to planet proof. On the way to planet proof.
  • #7 Label Rouge. Label Rouge.
  • #8 ASC. ASC.
  • #9 Fairtrade. Fairtrade.
  • #10 UTZ. UTZ.
  • #11 Rainforest Alliance. Rainforest Alliance.

Welke keurmerken zijn er en wat houden deze keurmerken in?

Overzichten elders op internet

Onderwerp: soorten keurmerken Website
maatschappelijk verantwoord ondernemen www.mvonederland.nl
edelmetaal www.waarborg.nl
dierenwelzijn www.ciwf.nl
streekproducten www.erkendstreekproduct.nl

Wat is DEKRA certificaat?

DEKRA toetst en certificeert kwaliteits-, arbo- en milieuzorgsystemen tegen internationale of lokale normen. Wij certificeren organisaties in veel verschillende sectoren. Als een organisatie de toetsing tegen een norm succesvol heeft afgesloten, ontvangt deze een certificaat.

Wat betekent AREI?

De voornaamste algemene wettelijke voorschriften inzake de elektrische installaties zijn terug te vinden in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Het is van toepassing op de elektrische installaties die na 1 oktober 1981 in werking werden gesteld.