Waar koop je een schutting?

Dan is Vandentop Tuinhout het juiste adres! Schuttingen zijn er in diverse soorten en maten. Zo kun je kiezen voor tuinschermen die met hun standaard afmetingen snel geplaatst kunnen worden. Ook helemaal van nu: houtbeton schuttingen, bijvoorbeeld met tuinschermen of Zweeds rabat planken.

Wat kost een schutting van 16 meter?

Een schutting kost € 60 tot € 200 per meter, afhankelijk van de houtsoort. Bij een schutting van geïmpregneerd hout starten de kosten vanaf € 90 per meter, bij kwalitatief hardhout ga je richting de € 150 per meter. Een schutting laten plaatsen kost gemiddeld € 15 per meter.

Wat is de beste houten schutting?

Niet iedere soort hout kan even goed tegen de elementen van de natuur. Het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. Grenen, Vurenhout, Douglas hout en Hardhout zijn vier houtsoorten welke geschikt zijn voor een schutting.

Hoe maak je zelf een schutting?

Zelf een houten schutting plaatsen

 1. Stap 1 – De grond voorbereiden.
 2. Stap 2 – Beschermen van houten schuttingpalen.
 3. Stap 3 – De eerste schuttingpaal plaatsen.
 4. Stap 4 – De tweede schuttingpaal plaatsen.
 5. Stap 5 – Schuttingsteunen bevestigen.
 6. Stap 6 – Schuttingdelen vastschroeven.
 7. Stap 7 – Schutting afwerken.

Wat kost schutting met betonpalen?

Inclusief plaatsing betaal je dan €140 per meter. Betonpalen met composiet: dit is de duurste optie die je hebt, maar deze schuttingen passen erg goed in moderne tuinen….De kosten.

Soort hout-beton schutting Prijs per meter
Vuren €130 – €145
Composiet betonschutting €200 – €220
Plaatsing €15

Hoe breed schutting?

De meeste mensen kiezen voor 1,6 cm dikte en 14 cm brede schuttingplanken van Geïmpregneerd naaldhout. Deze zelfde plank is er ook in 20 cm breedte. Dan heeft u voor een 180 cm hoge schutting slechts 7 planken per zijde nodig. Bij Gadero heeft u bovendien de keuze uit talloze lengtematen tot 5 meter.

Wat kost een hout Betonschutting?

De hout beton schutting kost 55 Euro per strekkende meter en de luxe hout beton schutting kost 75 Euro per strekkende meter (enkelzijdig motief). Dat zijn prijzen zonder btw en zonder de kosten voor het plaatsen van de tuinschutting. Incl. plaatsen en btw kost het ongeveer 25 Euro per strekkende meter extra.

Welk hardhout voor schutting?

Bij een houten terras hebben de betere houtsoorten als Bankirai en Ipe hardhout weinig werking en nemen minder vocht op waardoor uw houten terras minder snel glad wordt. Voor schuttingen volstaat vaak een houtsoort als Keruing of Kempas.

Wat zijn de beste schuttingen?

Wat is het beste materiaal voor een schutting?

 • Geïmpregneerd grenen of vurenhout. Voordelen: ruime keuze aan kant-en-klare schuttingdelen en dit hout is betaalbaar.
 • Duurzaam inlands hout. (bijvoorbeeld robinia en tamme kastanje)
 • Tropisch hardhout.
 • Houtbetonschutting.
 • Kunststof schutting.
 • Wilgentenen schutting.

Hoe maak ik een Douglas schutting?

Dan kun je kiezen voor palen en balken, maar ook voor mooie Douglas planken. Deze zijn sterk genoeg om van alles van te kunnen maken. Om het hout langer mee te laten gaan kun je gebruik maken van houtbeschermers zoals beits (voor een transparante look) of Natuleum (voor een strakke zwarte uitstraling).

Hoe bereken je een schutting?

Bij een schutting van 10 meter lang, heeft u dan 10 x 18 = 180 strekkende meter schutting nodig. Bij een 2 meter hoge schutting betekent dit 20 planken voor beide zijden. U doet dan 20 x de benodigde schuttinglengte in strekkende meters om het totaal aantal schuttingplanken in meters te krijgen.

Wat kost een Zweeds Rabat schutting?

Uw prijs per meter te plaatsen schutting incl. alle benodigheden en aanlegkosten €142.50 per meter (Incl. BTW).