Waar kan het Juridisch Loket je bij helpen?

Op de website van het Juridisch Loket vindt u informatie en adviezen over juridische onderwerpen. Verder kunt u (tegen betaling) per telefoon juridisch advies krijgen. Als u een laag inkomen heeft, kunt u ook naar een inloopspreekuur van het Juridisch Loket gaan. U krijgt dan gratis advies.

Wat kost een juridisch adviseur?

Het gemiddelde uurtarief van een jurist ligt tussen de €80,- tot €140,-. Als je advies vraagt van een adviesbureau bij een geschil dan komt de gemiddelde prijs uit op gemiddeld €200,- tot €400,-. Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst betaal je ongeveer €400,- tot €800,-.

Hoe wordt het Juridisch Loket gefinancierd?

Het Juridisch Loket is een stichting en wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het Juridisch Loket bestaat uit een lijnorganisatie en een staforganisatie.

Wat is het juridisch loket?

De Nederlandse stichting Het Juridisch Loket, in 2004 opgericht, geeft eerstelijns juridisch advies aan burgers. Het Juridisch Loket is daarmee een soort juridische huisarts die, na het stellen van een diagnose, bekijkt of doorverwijzing zinvol en noodzakelijk is.

Wie betaalt het juridisch loket?

Hoeveel betaal je voor een advocaat?

Gemiddeld kost een advocaat namelijk tussen de €200 en €300 euro per uur. Er zijn zelfs advocaten met een tarief van €400 per uur. Hier komen de kantoorkosten dan nog bovenop.

Is het juridisch loket van de overheid?

Het Juridisch Loket is een stichting en wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. De Nederlandse vestiging van het netwerk van Europese Consumenten Centra (ECC) is ondergebracht bij het Juridisch Loket. Het ECC helpt bij het oplossen van grensoverschrijdende Europese consumentengeschillen.

Wie betaalt Juridisch Loket?

Wie betaalt Het Juridisch Loket? Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de Raad voor Rechtsbijstand en het ministerie van Justitie en Veiligheid.