Kan meterstanden niet doorgeven Fluvius?

Neem telefonisch contact op met Fluvius via 078 35 35 34.

Hoe meterstand voor je zonnepanelen doorgeven?

De beginmeterstand is de stand die op de AREI-keuring is genoteerd. De productiemeting moet gebeuren met een aparte productiemeter of groenestroomteller. U moet u zelf uw meterstand doorgeven aan de netbeheerder via het Fluvius-portaal voor zonnepanelen ((opent in nieuw venster)).

Waarom meterstanden doorgeven bij slimme meter?

Met een slimme meter hoef je geen meterstanden door te geven Dat zit zo. Als je net een slimme meter hebt gekregen, dan vragen we je eenmalig toestemming voor het op afstand uitlezen van je meterstanden. Met jouw toestemming stuurt je netbeheerder ons voortaan elke dag automatisch je meterstanden door.

Hoe meterstanden doorgeven Fluvius?

Dat doen we op twee manieren:

  1. Je krijgt een brief of e-mail met de vraag om je meterstanden online door te geven. Dat doe je op deze pagina.
  2. Elke twee jaar komt een meteropnemer bij je thuis de standen opnemen. Ben je niet thuis, dan laat hij of zij een briefje achter met een nieuw tijdstip.

Kan meterstand niet doorgeven?

Wat gebeurt er als ik mijn meterstanden niet doorgeef? Als u uw meterstanden niet doorgeeft, maakt de netbeheerder zelf een schatting van uw verbruik. Die schatting is gebaseerd op vroegere meterstanden, en kan dus grondig verschillen van uw werkelijke verbruik.

Hoeveel keer per jaar meterstanden doorgeven?

Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch door aan de leverancier (tenzij je deze functie hebt uitgeschakeld, dan moet je ze alsnog zelf doorgeven). De leverancier stuurt een meteropnemer langs om de standen op te nemen. Dit gebeurt minstens een keer per 3 jaar.

Welke meterstand geef je door?

Geef altijd eerst de bovenste/linker meterstand door, daarna de onderste/rechter. Eenvoudig besparen? Vergelijk energie! Een slimme meter wordt op afstand uitgelezen als je je netbeheerder hier toestemming voor hebt gegeven.

Hoe meterstand ingeven?

Hoe zelf een meterstand doorgeven?

  1. Stap 1. Controleer eerst het meternummer. De laatste 4 cijfers op de meteropnamekaart moeten overeenkomen met het meternummer bij u thuis.
  2. Stap 2. Een gasmeterstand bestaat uit maximaal 5 cijfers voor de komma. Het verbruik wordt uitgedrukt in kubieke meter (m³).

Kunnen de meterstanden niet kloppen?

Wat moet ik doen als ik vermoed dat de meterstanden op mijn energiefactuur niet kloppen? Uw leverancier krijgt de meterstanden van uw netbeheerder. Als u klacht indient, zal uw leverancier aan de netbeheerder vragen om de meterstanden na te kijken en eventueel aan te passen. Anders betaalt de netbeheerder.

Hoe kan je je meterstanden doorgeven?

Het ene jaar moet u zelf de meteropnamekaart invullen die u krijgt van uw netbeheerder, het andere jaar komt er een meteropnemer langs. Als u zelf uw meterstanden noteert, moet u die binnen tien werkdagen doorgeven via de website van uw netbeheerder, via de telefoon of via de post.

Hoe meterstanden ingeven?