Kan ik medicijnen meenemen in het vliegtuig?

Medicijnen en babyvoeding in handbagage Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in uw handbagage zitten: Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan.

Wat doen Longmedicijnen?

Luchtwegverwijders zorgen ervoor dat de spiertjes van de luchtwegen zich ontspannen, zodat de luchtwegen weer wat open gaan staan. De luchtwegen worden wijder. De medicijnen zorgen ervoor dat de benauwdheid minder wordt, maar de ontsteking in de luchtwegen gaat niet over.

Welke medicijnen schengenverklaring?

Voor welke medicijnen heb ik een verklaring nodig?

  • Slaap- en kalmeringsmiddelen (bijvoorbeeld valium, Seresta)
  • Sterke pijnstillers (bijvoorbeeld pijnstillers met morfine)
  • Middelen voor de behandeling van ADHD (bijvoorbeeld medicijnen met de actieve stof methylfenidaat)
  • Medicinale cannabis​

Hoe kun je het beste medicijnen meenemen op vakantie?

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een medische verklaring aanvragen. Dit hangt af van het land waar u naar toe gaat. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis. Het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument.

Wat moet ik mee in het vliegtuig?

Op de Nederlandse luchthavens is het door drukte niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom draagt u verplicht een mondkapje overal op de Nederlandse luchthavens en in het vliegtuig. Neem daarom voldoende mondkapjes mee als u op reis gaat. Denk er ook aan om mondkapjes mee te nemen voor de terugreis.

Wat mag je niet meenemen op het vliegtuig?

Verboden om in je handbagage mee te nemen

  • Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml.
  • Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken.
  • Verdovingsapparaten.
  • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht.
  • Stompe slagvoorwerpen.

Hoe snel werkt een pufje?

Salbutamol heft binnen 5 minuten de verkramping in de luchtwegen op, zodat u weer makkelijker kunt ademen. De werking houdt ongeveer 4 tot 6 uur aan. Raadpleeg uw arts als de werking minder dan drie uur aanhoudt. Mogelijk heeft u een andere behandeling of dosering nodig.

Wat doet een puf?

Bij astma zijn ontstekingsremmers en luchtwegverwijders de basis van de behandeling om de astma stabiel te krijgen en te houden. Deze medicijnen adem je in via de mond met een inhalator. Zo komen de medicijnen direct in je longen terecht. Inhalatoren worden vaak puffers genoemd.

Welke medicijnen vallen er onder de Opiumwet?

Op lijst I van de Opiumwet staan de harddrugs; middelen die volgens de overheid een onaanvaardbaar groot risico met zich meebrengen. Bijvoorbeeld heroïne, cocaïne, amfetamine, LSD en XTC, zware pijnstillers en Ritalin. Op lijst II staan softdrugs zoals hennepproducten en slaap- en kalmeringsmiddelen.

Welke medicijnen mag ik meenemen naar Nederland?

Medicijnen uit het buitenland naar Nederland meenemen mag alleen voor eigen gebruik en in een beperkte hoeveelheid. Bij de douane kunnen ze vragen om een bewijs, bijvoorbeeld een medicijnpaspoort.

Welke medicijnen vliegtuig?

Voor handbagage in het vliegtuig gelden strenge eisen. Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.

Welke medicijnen mag je meenemen op reis?

Deze medicijnen mogen mee op reis

Medicijn Waarvoor
Chloorcyclizine, cinnarizine of meclozine (Primatour & Suprimal) Tegen reisziekte.
Paracetamol of ibuprofen Hoofdpijn, keelpijn, koorts of griep.
DEET Tegen insectenbeten.
Mentholgel Tegen jeuk na een insectenbeet.