Hoeveel etappes heeft het Pieterpad?

Het Pieterpad (LAW 9) is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 499 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes.

Hoe lang duurt het Pieterpad?

Het Pieterpad is praktisch en overzichtelijk van opzet. De 498 kilometer lange route is opgedeeld in dagetappes van gemiddeld 15 tot 20 kilometer. Die beginnen en eindigen in een dorp of stad. Deze plaatsen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en wandelaars treffen er hotels, pensions en restaurants aan.

Hoeveel km per dag Pieterpad?

Het Pieterpad van 492 kilometer is al opgedeeld in 27 voorgestelde etappes. De kortste etappe is 12 kilometer, de langste 24 kilometer. Etappe 27 is van Maastricht naar de Sint Pietersberg en slechts 4 kilometer, maar deze wordt bijna altijd samengevoegd met etappe 26 (Strabeek – Maastricht).

Hoeveel mensen lopen het Pieterpad?

Jaarlijks worden er zo’n vijftienduizend wandelgidsen van het Pieterpad verkocht en op basis daarvan schat Van der Ende het aantal wandelaars op vijftigduizend per jaar.

Waar eindigt Pieterpad?

De volledige Pieterpad Route loopt van Pieterburen bij het Groningse Wad naar de Sint Pietersberg in Limburg. De route is onderverdeeld in twee delen en het eerste deel start in Pieterburen en eindigt in Vorden.

Kun je het Pieterpad andersom lopen?

De Pieterpad route is onderverdeeld in Deel 1 en Deel 2 en kent in totaal maarliefst 26 etappes. De route kan ook omgekeerd gelopen worden, van de Sint Pietersberg naar de Pieterberg, maar het hoge Noorden is het favoriete startpunt.

Wat is het mooiste stuk van het Pieterpad?

De mooiste Pieterpad etappes Het grootste deel van de etappe gaat over onverharde paden, door het bos en over de heide. Vooral de Gasterse Duinen (met groot hunebed) en het enorme Ballooërveld zijn prachtige plekken om te wandelen. Vertrek op warme dagen zo vroeg mogelijk, want er is weinig schaduw op deze route.

Hoe herken je Pieterpad?

De Pieterpad route is te herkennen aan de rood-witte markering, die op bomen, verkeersborden en paaltjes is aangebracht. Eigenlijk staat de route bijzonder goed aangegeven – zelfs in grotere plaatsen als Groningen, Coevorden en Hardenberg – maar soms slaat de twijfel toch toe.

Wat zijn de mooiste Pieterpad etappes?

De mooiste Pieterpad etappes Na Zuidlaren wandel je zo Nationaal Park Drentsche Aa in. Het grootste deel van de etappe gaat over onverharde paden, door het bos en over de heide. Vooral de Gasterse Duinen (met groot hunebed) en het enorme Ballooërveld zijn prachtige plekken om te wandelen.

Hoe loopt de Pieterpad?

De volledige Pieterpad Route loopt van Pieterburen bij het Groningse Wad naar de Sint Pietersberg in Limburg. Je loopt 236 kilometer langs Wierden, door de stad Groningen, over de Hondsrug via de oude Veenkoloniën naar het Vechtdal, de Sallandse Heuvelrug en de Achterhoek.

Wie heeft het Pieterpad bedacht?

Het idee voor het Pieterpad is tussen 1978 en 1980 bedacht en uitgewerkt door twee dames op leeftijd, Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens.

Welke provincies Pieterpad?

Pieterpad Deel 1: Van Pieterburen naar Vorden De volledige Pieterpad Route loopt van Pieterburen bij het Groningse Wad naar de Sint Pietersberg in Limburg. De route is onderverdeeld in twee delen en het eerste deel start in Pieterburen en eindigt in Vorden.