Wat moet je schrijven als iemand overleden is?

Rouwteksten algemeen

 1. In gedachten zijn we bij je/jullie.
 2. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 3. Ik wens je veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.
 4. Onze oprechte deelneming met het verlies van ….(
 5. Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden.

Wat zet je op de enveloppe van een rouwkaart?

Wat kunt u op een rouwkaart schrijven?

 1. “Gecondoleerd met dit enorme verlies, wij wensen u/jullie/jou veel sterkte”
 2. “In gedachten zijn we bij jullie”
 3. “Onze oprechte deelneming met het verlies van […]”
 4. “[…]
 5. “We missen [….]
 6. “Ons gezin houdt uw familie in onze gedachten en gebeden”
 7. “Ik was bedroefd om te horen dat […]

Hoe lang na overlijden kaart sturen?

Het is gebruikelijk om de kaart in principe zo snel mogelijk na het bekend worden van het overlijden te sturen. Maar kun je nog niet de juiste woorden vinden, dan mag het (uiteraard) ook best een dag later. Heel veel tijd hoeft het versturen van een condoleance kaart niet te kosten, dus wacht er niet te lang mee.

Welke familie zet je op een rouwkaart?

– Partner, kinderen, kleinkinderen, ouder(s), schoonouders, broer(s) en zus(sen) met aanhang en eventueel hun kinderen. U kunt per huishouden de woonplaats vermelden. Als nabestaanden bent u niet verplicht alle broers en zussen en neven en nichten te vermelden.

Wat is de condoleance tekst?

Condoleance tekst: Gecondoleerd en heel veel sterkte. Deel je medeleven en wens iemand sterkte met de volgende condoleance teksten. (Naam) zal altijd in onze herinnering blijven. Wij blijven aan hem/haar denken met veel liefde en bewondering. Alle vrienden en familie gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.

Wat is condoleren met een verlies?

Als iemand een dierbare heeft verloren zegt men vaak: ‘gecondoleerd’. Condoleren is letterlijk je medelijden betonen en is afgeleid van het latijn: ‘con dolore’. Maar er zijn warme alternatieven om iemand te condoleren met een verlies: Gecondoleerd met je (moeder/vader/broer/zus)

Waarom willen wij iedereen bedanken voor het overlijden van naam?

Bedankttekst overlijden. Wij willen iedereen bedanken voor de hartverwarmende belangstelling die wij hebben ontvangen tijdens NAAMS ziekbed en bij ZIJN/HAAR overlijden. Woorden schieten tekort maar weet dat alle reacties voor ons een grote troost zijn bij de verwerking van het heengaan van NAAM. Kopieer deze tekst.

Wat is gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst voor de toekomst?

Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst voor nu en ook zeker in de toekomst. Nu is er alleen nog de stilte, Een moeder sterft altijd te vroeg, al wordt zij nog zo oud. Je bidt dat God haar sparen zal, omdat je van haar houdt. Elk leven heeft zin, als men in vrede sterft.