Wat is fiscale partnerschap?

Het fiscaal partnerschap betekent dat u samen aangifte kunt doen en inkomsten en aftrekposten verdelen. Dat kan gevolgen hebben voor de belasting die u moet betalen of terugkrijgt. Fiscaal partnerschap kan ook gevolgen hebben voor de heffingskortingen die u krijgt.

Wie zijn fiscale partners?

Je bent fiscaal partner als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, zelfs als je niet samenwoont. Maar ook als je ongetrouwd samenwoont, ben je elkaars fiscaal partners als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als je samen een kind hebt.

Kunnen broer en zus fiscale partners zijn?

Eerstegraads bloedverwanten kunnen elkaars fiscale partner zijn als ze 27 jaar of ouder zijn en aan de overige voorwaarden voldoen. Dus wie samen met een broer of zus een koophuis heeft en daar gezamenlijk woont, zijn elkaars fiscale partners.

Wat kan fiscaal partnerschap hebben?

Als u een fiscale partner hebt, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u moet betalen of die u terugkrijgt. U kunt dan namelijk samen met uw fiscale partner aangifte inkomstenbelasting doen en bepaalde inkomsten en aftrekposten tussen u beiden verdelen. Ook kan fiscaal partnerschap gevolgen hebben voor de heffingskortingen die u krijgt.

Wat is de hoogste voorwaarde fiscaal partnerschap?

Dan kunt u bij uw aangifte ervoor kiezen om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd. Dan moet u kijken met wie van hen u aan de hoogste voorwaarde voor fiscaal partnerschap voldoet. Voorbeeld. U staat met 2 andere personen op hetzelfde adres ingeschreven.

Wat is een fiscale partnerschap?

Fiscaal partnerschap. Als fiscale partners kunt u samen aangifte inkomstenbelasting doen. Dat kan gevolgen hebben voor de belasting die u moet betalen of terugkrijgt. F iscaal partnerschap kan ook gevolgen hebben voor de heffingskortingen die u krijgt.