Wat is de waarde van Delfts blauw?

Als u wil weten wat uw Delfts blauwe aardewerk waard is kan u terecht bij de Federatie van Taxateurs, Makelaars, Veilinghouders in roerende zaken via www.federatie-tmv.nl. Deze organisatie helpt u een taxateur te vinden die uw aardewerk kan taxeren.

Waar kan ik mijn Delfts blauw verkopen?

Keramiek en porselein blijven gegeerd bij antiekliefhebbers. Daarom kan Antiek Picart u altijd hoge prijzen bieden als u besluit om uw Vieux Paris vazen of Delfts blauw te verkopen. Van het hippe Perignem keramiek tot een klassieke Delftse schotel of een servies in vieux-tournai.

Wat kost een echte Delfts blauwe vaas?

Wil je een vaas van Delfts blauw aanschaffen? Je koopt al Delfts blauwe vazen vanaf € 9,95. Heinen Delfts Blauw heeft allerlei verschillende vazen in het assortiment.

Waar komt Delfts blauw oorspronkelijk vandaan?

Delfts Blauw is het wereldberoemde aardewerk dat sinds de zestiende eeuw in Delft wordt geproduceerd. Tussen 1600 en 1800 was het aardewerk populair onder rijke families, die onderling pronkten met hun Delfts Blauwe collecties.

Waar kan ik iets laten schatten?

Wil je graag de waarde weten? Dan ga je het best eens langs bij een lokale antiquair of veilinghuis om het object te laten schatten. Zij kunnen je vast een idee geven van wat het waard is.

Hoe herken je aardewerk?

Na enige ervaring is het materiaal zeker ook aan de voor- of bovenkant te herkennen, maar de onderkant van de standring geeft het makkelijker weg. Als de ongeglazuurde rand wit en hard is, dan heb je porselein in handen. Zie je de klei en is het een tint grijs of zelfs licht rood, dan heb je aardewerk in handen.

Is Delfts blauw typisch Nederlands?

Delfts blauw ontstond in de 16e eeuw als goedkope replica van het Chinees porselein. Tussen 1650 en 1750 kende het Delfts blauw haar hoogtepunt. Tegenwoordig is Delfts blauw nog steeds populair en staat bekend als “typisch Nederlands”.

Hoe kan ik iets laten taxeren?

Bij Veilinghuis De Ruiter kunt u eenvoudig en met snel resultaat uw kostbaarheden laten taxeren. Onze deskundige en ervaren taxateurs beoordelen uw objecten gratis op afstand via e-mail, Whatsapp en telefoon. Maak er direct gebruik van!