Wat betekent uitslag uitstrijkje?

Uitslag uitstrijkje. Er is geen HPV humaan papillomavirus gevonden. Dit betekent dat u geen verhoogde kans heeft op baarmoederhalskanker en geen verder onderzoek nodig heeft. De uitslag geeft geen volledige zekerheid, maar met deze uitslag is de kans dat u bij de volgende ronde baarmoederhalskanker heeft erg klein.

Wat kun je zien met een uitstrijkje?

Uitstrijkjes worden gemaakt om baarmoederhalskanker te voorkomen. De diagnose van voorstadia van baarmoederhalskanker kunnen op tijd worden gesteld. Hierdoor kan de gynaecoloog een eventuele afwijking tijdig behandelen. We onderzoeken de afgestreken cellen op een voorstadium van baarmoederhalskanker.

Wat is pap 1?

Pap 1: de uitslag is normaal. De cellen zijn goed te beoordelen en zien er normaal uit. Pap 2: enkele cellen zijn anders dan normaal. De cellen die nu anders zijn dan normaal kunnen over 6 maanden weer normaal zijn, doordat er steeds nieuwe cellen worden aangemaakt (net als bij de huid).

Wat is pap 4?

PAP4: De cellen zijn sterker afwijkend dan bij Pap 3. De kans op een behandeling is groot, zo’n 90 procent. niet. Een operatie en verdere behandeling is in dat geval noodzakelijk.

Welke pap uitstrijkje?

PAP 1: er zijn geen afwijkende cellen gevonden. PAP 2: er zijn enkele afwijkende cellen gevonden, maar een aanvullend onderzoek bij de gynaecoloog is niet nodig. De cellen herstellen zich vanzelf. Wel wordt na zes maanden een nieuw uitstrijkje gemaakt.

Welke SOA met uitstrijkje?

Je kunt een uitstrijkje van je vagina krijgen om te testen of je chlamydia, gonorroe of trichomonas hebt.

Wat betekent Endocervicale cylindrische cellen aanwezig?

Het kanaaltje in de baarmoederhals naar de binnenkant van de baarmoederholte is bekleed met cellen die slijm maken. Deze cellen aan de binnenkant (endo) van de baarmoederhals (cervix) worden endocervicale cellen of cilindercellen genoemd.

Wat is PAP waarde?

PAP-scores bij uitstrijkje De uitslag wordt uitgedrukt in PAP-scores: PAP 1: er zijn geen afwijkende cellen gevonden. PAP 2: er zijn enkele afwijkende cellen gevonden, maar een aanvullend onderzoek bij de gynaecoloog is niet nodig. De cellen herstellen zich vanzelf.

Wat is HPV bij een uitstrijkje?

Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje bij de huisarts. Eerst wordt uw uitstrijkje alleen getest op het HPV. HPV is het virus dat een klein risico op baarmoederhalskanker geeft.

Hoe ernstig is pap 4?

PAP 4: er zijn ernstig afwijkende cellen te zien. In 90% van de gevallen is een behandeling nodig. PAP 5: de cellen zijn zeer afwijkend. Soms alarmeert het uitstrijkje ten onrechte, maar soms is er ook sprake van baarmoederhalskanker.