Waar trajectcontrole Limburg?

De nieuwe installaties voor Limburg komen op de N719 tussen Houthalen-Helchteren via Peer tot in Oudsbergen, de N78 in Rachels (Dilsen-Stokkem), de N76 tussen Oudsbergen en Bree, de N745 tussen Bilzen en Riemst en de N721 (Opitterkiezel) in Bree.

Waar zijn de trajectcontroles in Belgie?

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer staat een overzichtskaart van de huidige en toekomstige trajectcontroles ((opent in nieuw venster)) op snelwegen en gewestwegen in Vlaanderen. Flitspalen worden zoveel mogelijk vervangen door trajectcontrole, zowel op gewestwegen als snelwegen.

Wat ziet een trajectcontrole?

Bij een trajectcontrole hangen er camera’s op meerdere meetpunten langs de weg. Deze camera’s registreren ieder voertuig. De tijd die het voertuig erover doet tussen twee meetpunten, geeft aan hoe hard er is gereden.

Waar zijn de trajectcontroles?

De tien snelwegen zijn:

  • A2 tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen.
  • A2/N2 tunnel Maastricht.
  • A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude.
  • A4 tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep.
  • A10 tussen Nieuwe Meer en Coentunnel.
  • A12 Den Haag, tussen Den Haag centrum en Prins Clausplein.

Hoe ver kan een mobiele flitser flitsen?

Bij een maximumsnelheid van 50 km dient minimaal 140 meter afstand worden bewaard qua flitser. In bijzonder omstandigheden of bij kruispunten kan dit echter afwijken. Zie voorts de beleidsregels van het Openbaar Ministerie.

Hoelang duurt een trajectcontrole?

Trajectcontrole controleert op twee plaatsen die een zekere afstand uit elkaar liggen, en bepaalt de gemiddelde snelheid op basis van de tijd tussen het passeren van de meetpunten. Als de meetpunten bijvoorbeeld een kilometer uit elkaar liggen dan zal een voertuig dat 120 km/u rijdt het traject in 30 seconden afleggen.

Waar staat de trajectcontrole uit?

Het systeem noteert aan het begin van de controle je kenteken, en nog een keer aan het einde. De trajectcontrole kijkt naar de tijd tussen de twee punten en berekent hoe hard je gemiddeld gereden moet hebben. Als je 6 minuten doet over een stuk van 10 kilometer, dan rij je precies 100 km/u.

Hoe weet je of trajectcontrole aan staat?

Werkt trajectcontrole altijd en kan ik zien of het systeem aan staat? Nee, het is aan de buitenkant niet te zien of een systeem aanstaat. Normaal gesproken staat de apparatuur altijd aan. De pakkans is dus 100%.

Waar trajectcontrole E17?

De trajectcontrole op de E17 tussen Beervelde en Lokeren (enkel richting Antwerpen). Goed voor 13,5 km waar je gecontroleerd wordt met trajectcontrole. Is je gecorrigeerde gemiddelde snelheid te hoog dan toegelaten = PV.. De eindcontrole staat pas VOORBIJ de afritten.