Hvad hed Poseidons trefork?

Da Poseidon fløj over havet, kunne han lave store bølger, tsunamier, med sin trefork, som han holdt i hånden. Gudens attribut treforken (græsk triaina / triodus, latin tridēns, heraf eng. trident) er en lyster, et ålejern, dvs. et fiskeredskab: den midterste tand spidder fisken, mens de to yderste holder den fast.

Hvem er Hævnens gudinde?

Apollon er søn af Zeus og Leto og tvilling med Artemis. Han er en musisk og festlig, men samtidig også en krigerisk og hævnende gud. En af de mere kendte græske guder.

Hvilken romersk gud svarer til Odin?

Zeus (græsk: Ζεύς) er gudernes konge i den græske mytologi, og gud over himmel og torden. Han bor på Olympen, Grækenlands højeste bjerg. Den oldgræske gud Zeus minder på mange områder om de indoeuropæiske guder Indra, Jupiter, Perkūnas, Perun, Thor og Odin. Hans romerske modstykke er guden Jupiter.

Hvad kaldes i græsk mytologi verdens havets gud?

Zeus – den mægtigste af dem alle, gudernes konge og himlens gud, voksede op på Kreta. Poseidon – havets gud, ofte afbilledet med en trefork, Zeus bror. Hestia – arnens gudinde og hjemmets beskyttelse. Hera – Olympens dronning, ægteskabets gudinde, gift med broderen Zeus.

Hvad er Poseidons romerske navn?

Poseidon bliver af romerne identificeret som Neptunus (Neptun). Poseidons navn kendes fra linear B-tavler, po-se-da-o, og tolkes ofte som ‘husbond til Da’ (en førgræsk gudinde, se Demeter).

Hvordan ser Poseidon ud?

I billedkunsten kan han kendes på, at han er bevæbnet med en trefork. Han er altid en ældre mand med skæg. Ikke sjældent har han en fisk i hånden, eller der er fisk omkring ham. Poseidon er en af Kronos’ og Rheas sønner; han er derfor bror til Zeus og Hades og til Demeter og Hera.

Hvor mange græske guder?

I antikkens græske religion var “de olympiske guder” og “kulter til de tolv guder” ofte adskilte. Dodekatheon af Herodot inkluderer Zeus, Hera, Poseidon, Hermes, Athene, Apollon, Alfeios, Kronos, Rhea og gratierne. Herodot nævnte også Herakles som en af tolv.

Hvad spiste de græske guder?

Primordial guder

Oldgræsk navn Dansk navn Beskrivelse
oldgræsk: Θάνατος (“Thánatos”) Thanatos Gud af Død. Bror til Hypnos (Søvn) og i nogle tilfælde Moros (Doom)
oldgræsk: Ἡμέρα (Hēméra) Hemera Gudinden af dagen.
oldgræsk: Νύξ (Nýx) Nyx Gudinden af natten.
Νέμεσις (Némesis) Nemesis Gudinden af gengældelse.

Hvilken nordisk gud svarer til romernes Jupiter?

Jupiter, tordenguden, var den øverste af alle guderne, og han var far til mange af de andre guder og helte. Som tordengud var hans våben en lynkile. Juno var Jupiters kone og blandt andet gud for familien og de fødende kvinder.

Hvad hedder Kærlighedsguden i romersk mytologi?

I hellenistisk og romersk tid blev Eros opfattet som en purung mand eller en dreng med bue og forelskelsens pile, som han rammer menneskene med, hvad enten de ønsker det eller ej. Hos romerne og i senere europæisk litteratur hedder han Amor, undertiden med tilnavnet Cupido ‘begær’.

Hvad kalder man den græske form for religion?

Det, vi normalt kalder græsk religion, eksisterede, i en eller anden form, længe før bystaterne opstod,28 og da bystaterne forsvandt, var kristendommen allerede en realitet, der sikkert var med til at fremskynde bystaternes undergang.

Hvad hedder den græske kærlighedsgudinde?

Oversigt over de græske guder

Afrodite Kærligheds gudinde. Olympisk gud
Eros Kærlighedens gud (måske bedre kendt som Cupido)
Gaia Moder jord og dødens gudinde
Hades Underverdens gud
Hebe Ungdommens gudinde