Hoe verwijs ik naar mijn cv?

Bijvoorbeeld: ”Graag licht ik mijn brief en CV nader toe in een gesprek.” Ook kunt u een verwijzing maken naar uw CV: “Voor een volledig overzicht van mijn ervaring en opleiding, verwijs ik u graag naar mijn bijgevoegde CV.” Bij een open sollicitatie is de afsluiting iets anders.

Waar zet je referenties in motivatiebrief?

De ideale plaats om jouw referenties te noemen is in de motivatiebrief. Je kan hier ook vermelden waar je ze van kent en wat jullie samenwerking was. Overigens moet je weten dat niet elke werkgever een referentiebrief belangrijk vindt.

Wat zijn referenties in cv?

Bij sommige sollicitaties is een referentie meer dan dat. Er kan gevraagd worden om een referentiebrief, ook wel een schriftelijke referentie genoemd. Dit betekent dat de contactpersoon van jouw oude werkgever of onderwijsinstelling een brief over je schrijft.

Wat zijn goede referenties?

Het beste kan je kiezen voor iemand die met jou gewerkt heeft en jou goed kent. Bijvoorbeeld een werkgever of een manager onder wie je in het verleden gewerkt hebt. Maar denk ook aan collega’s of mensen met wie je een project hebt opgezet.

Hoe sluit je af in een sollicitatiebrief?

Met een te informele afsluiting van je sollicitatiebrief, zoals “Doei” of “Houdoe”, kom je juist onprofessioneel over. Kies daarom voor de gulden middenweg, zoals “Met vriendelijke groet” of “Hartelijke groet”. Beperk de laatste alinea van je brief tot 2-3 zinnen.

Wat is een goede afsluitende zin?

Neem altijd een zin op waarin je aangeeft dat je graag bereid bent om je motivatie toe te lichten. Hiermee kun je op een subtiele manier aangeven dat je graag uitgenodigd wordt voor een gesprek. Val niet in herhaling in je laatste alinea en houd deze kort maar krachtig. Met 3-4 zinnen zit je goed.

Wat houd referenties in?

Een referentie is met betrekking tot een sollicitatie- of selectieprocedure het noemen van een contact(persoon) bij een eerdere werkgever of onderwijsinstelling van een sollicitant. Een toekomstige werkgever kan indien hij dit wil contact opnemen met de gerefereerde.

Hoe referentie toevoegen?

Hoe moet je je referenties vermelden?

 1. de naam van je referentie.
 2. het bedrijf of de organisatie waarvoor hij/zij werkt.
 3. de functie die deze persoon bekleedt.
 4. het telefoonnummer van deze persoon.
 5. het mailadres van de referentie.

Wat houdt referenties in?

Referentie betekent letterlijk verwijzing. Met referentie wordt vaak een verwijzing bedoeld naar een bron die meer informatie kan verschaffen over een bepaalde situatie of bewering. Een referentie dient dan als bewijs van die situatie of bewering.

Wat moet er in een referentie staan?

Start met zowel een sterk punt als een leerdoel. Vermeld hierbij welke functie of organisatie goed bij diegene past. Zorg dat je niet de persoon zelf, maar het functioneren van de persoon beoordeelt. Een goede referentie omschrijft de relatie tussen jou en je (ex-)werknemer.

Heb je referenties?

De meeste werkgevers zullen pas om referenties vragen nadat ze je sollicitatiebrief en CV hebben beoordeeld, en mogelijk pas nadat ze je hebben geïnterviewd. Zet de zin ” Referenties beschikbaar op aanvraag” niet op je CV. Als een werkgever een referentie wil of nodig heeft, vragen ze daarom.

Wat vraag je aan referenties?

5 tips voor het natrekken van referenties

 1. Vraag om toestemming. Bij het natrekken van referenties moet je zorgvuldig te werk gaan.
 2. Trek minstens twee referenties na.
 3. Stel relevante vragen aan de referent.
 4. Kijk naar het grote plaatje.
 5. Bespreek de resultaten met de sollicitant.
 6. In 8 stappen iemand aannemen.