Hoe ver taxus snoeien?

Toch moet je hem snoeien voor een betere groei. Knip bij een pas geplante haag alleen de zijkanten, laat de top doorgroeien tot de haag de gewenste hoogte heeft en snoei dan de bovenkant af. Snoei een taxushaag in juni en nogmaals in augustus/september. Ook de haag van een ‘Taxus Hicksii’ blijft op deze manier in vorm.

Hoe en wanneer taxus snoeien?

In principe kunt u het gehele jaar door, wanneer de temperatuur boven het vriespunt ligt, uw taxus snoeien. De ideale periode voor het snoeien van een Taxus betreft de periode van begin mei tot ongeveer half juli. Ook de periode van augustus tot en met september is een goede periode voor het snoeien van uw taxushaag.

Kun je taxus snoeien?

De beste tijd om taxus te snoeien is in het voor- en najaar. Om een dichte haag te krijgen, kun je de taxus minstens een keer, bij voorkeur twee keer per jaar snoeien. De beste tijd hiervoor is Sint-jansdag, maar eerder is het ook mogelijk als je de vogel nestjes niet wilt verstoren.

Hoe komt het dat taxus bruin wordt?

Er is één ding waar de taxus niet goed tegen kan: een te natte bodem. Wanneer uw taxushaag langdurig te nat staat, kan het gebeuren dat hij hierdoor bruin kleurt en uiteindelijk afsterft. Wanneer u zeker weet dat uw taxus bruin kleurt wegens te natte voeten kunt u de grond draineren.

Hoe een taxus snoeien?

Zo snoeit u de taxus recht en symmetrisch Dat is niet erg. Knip de allerdikste takken aan de bovenkant van uw haag eerst weg met een handheggenschaar. Begin daarna met het snoeien van de zijkanten van uw haag. Werk daarbij altijd van onder naar boven.

Hoever kan je een beukenhaag terugsnoeien?

Misschien voelt het wat eng, maar u hoeft niet te zuinig te zijn. Door de beukenhaag sterk terug te snoeien, tot ongeveer de helft van de plantgrootte stimuleert u groei en volheid, en dat is uiteindelijk wat u wilt bereiken.